Podudzia z kurczaka na słodko

Podudzia z kurczaka na słodko
> 3-4 os.
> > 60 min
łatwe
tanie
Ktoś z Was lubi mięsa na słodko? No to wpadajcie po przepis. Szybki, prosty i mega smaczny!

Składniki

  • 500 g podudzi z kurczaka
  • 4 łyżki oleju sezamowego
  • 2 łyżki sosu BBQ
  • 2 łyżki ketchupu
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • 1 łyżeczka ziół prowansalskich
  • 1 przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku
  • 2 łyżki syropu z agawy

Przygotowanie

  1. Podudzia oczyszczamy.

    Pozostałe składniki łączymy ze sobą, dodajemy do mięsa.

    Marynujemy przez noc.

    Pieczemy 35 min. w 180°C, pod koniec włączamy na 5 min. termoobieg.

    Podajemy z ulubionymi dodatkami.

Komentarze do przepisu (2)

KulinarnaChwila 08 lutego 2020
Pyszotka:)
konhambos 09 lutego 2020
proste, a jakie pyszne...
Składniki
  • 500 g podudzi z kurczaka
  • 4 łyżki oleju sezamowego
  • 2 łyżki sosu BBQ
  • 2 łyżki ketchupu
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • 1 łyżeczka ziół prowansalskich
  • 1 przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku
  • 2 łyżki syropu z agawy
Składniki