Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Podudzia w pomarańczach"
Niezwykle zdrowy i dodający energii koktajl z młodymi burakami, jabłkiem i pi...
Odsłon: 14
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 189
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 2586
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 83
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 210
Niezwykle zdrowy i dodający energii koktajl z młodymi burakami, jabłkiem i pi...
Odsłon: 14
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 189
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 2586
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 83
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 210
Składniki
Mięso umyj, wytrzyj do sucha. Posyp solą i pieprzem. Pozostałe przyprawy wymieszaj. Natrzyj nimi podudzia. Masło stop. Pomarańcze sparz, z 2 wyciśnij sok, trzecią pokrój w cienkie plasterki.
Sok pomarańczowy dolej do masła. Mocno razem podgrzej, ale już nie gotuj. Mięso przełóż do żaroodpornego naczynia. Polej masłem pomarańczowym. Obłóż plasterkami pomarańczy.
Całość wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180°C. Piecz ok. 35 minut. W czasie pieczenia mięso polewaj sosem z dna formy. Przed podaniem udekoruj, np. natką.
RADA: Jeśli mięso zbyt szybko się rumieni, przykryj naczynie folią aluminiową (jej błyszczącą stroną do góry).Źródło: Naj