Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Podudzia na ostro"
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20671
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 51
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5191
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 56
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20671
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 51
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5191
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 56
Składniki
Papryczki chili umyj, natnij wzdłuż, usuń pestki. Strączki chili potnij w cieniutkie plasterki albo posiekaj. Podudzia kurczaka opłucz, wytrzyj do sucha. Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę.
Do miseczki wlej olej. Dodaj keczup, sos sojowy oraz miód. Dołóż posiekane chili oraz czosnek. Marynatą polej podudzia. Wymieszaj i wstaw na 2 godziny do lodówki.
Zamarynowane mięso przełóż do żaroodpornej formy. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200 st. Piecz około 40 minut. W czasie pieczenia podudzia polewaj pozostałą marynatą. Podawaj bezpośrednio po przyrządzeniu.Źródło: Tina