Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Podudzia na jabłkach"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 8262
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 183
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 410
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 8262
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 183
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 410
Składniki
Podudzia umyj, wytrzyj. Czosnek przeciśnij przez praskę. Wymieszaj z 5 łyżkami oleju, miodem, cynamonem oraz słodką i ostrą papryką. Mięso oprósz solą i pieprzem. Natrzyj marynatą. Włóż do lodówki na 2 godziny. Zamarynowane podudzia smaż ok. 10 minut na pozostałym oleju (najlepiej na patelni grillowej).
Cebulę obierz, pokrój w plasterki. Jabłka umyj, wraz ze skórką pokrój na cienkie cząstki, oczyść. Usmażone mięso zdejmij z patelni. Na tym samym tłuszczu zeszklij cebulę. Dołóż jabłka. Smaż razem ok. 3 minut. Oprósz solą, pieprzem oraz suszonym majerankiem i rozmarynem. Podudzia obłóż cebulką z jabłkami. Danie udekoruj świeżym rozmarynem.Źródło: Naj