Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron z podsmażaną kiełbasą, papryką i korniszonami. Smacznie, prosto i do syta. Pyszne danie obiadowe ale przede wszystkim kolacyjne - można wykorzystać pozostały po obiedzie makaron:)
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 1739
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 105
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 61
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 1739
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 105
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 61
Składniki
Na patelni rozgrzewamy masło. Wrzucamy posiekaną cebulę i czosnek i często mieszając podsmażamy do czasu aż staną się szkliste. Następnie dodajemy pokrojoną w plastry kiełbasę, oprószamy papryką i smażymy do czasu aż tłuszcz się wytopi a wędlina przyrumieni. Następnie dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę, małe korniszonki i makaron. Całość podsmażamy mieszając przez ok. 2-3 min. Możemy podawać z keczupem lub sosem czosnkowym.