Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Podgrzybkowa tarta"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 107
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 154
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 39
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 137
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 107
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 154
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 39
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 137
Składniki
Mąkę posiekaj z masłem (musi być dobrze schłodzone).Dodaj szczyptę soli oraz wodę i szybko zagnieć ciasto. Owiń w folię i wstaw do lodówki na godzinę.
Grzyby oczyść, pokrój i opłucz. Cebulę posiekaj i zeszklij na maśle. Włóż grzyby, rozmaryn i smaż kilka minut. Wlej śmietanę i duś, aż grzyby zgęstnieją. Wbij roztrzepane jajka, przypraw farsz solą i pieprzem.
Formę do tart posyp lekko mąką. Wylep ciastem i lekko podpiecz na złoty kolor w temp. 180°C. Wylej nadzienie. Piecz dalsze 20 minut.
Czas przygotowania: 60 min. 1 porcja = 230 kcalŹródło: Kurier TV