Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Płonące naleśniki"
Szukasz efektownego dania na niedzielny obiad lub grilla ze znajomymi? A co p...
Odsłon: 541
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 19
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 423
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 879
Szukasz efektownego dania na niedzielny obiad lub grilla ze znajomymi? A co p...
Odsłon: 541
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 19
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 423
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 879
Składniki
Mąkę zmiksuj z mlekiem, jajkiem, cukrem i ew. łyżeczką stopionego masła. Tak przygotowane ciasto przykryj ściereczką i odstaw na 15 minut.
Twarożek utrzyj z rozgniecionym bananem i migdałami. Dopraw miodem i przyprawami.
Z ciasta usmaż 4 naleśniki, posmaruj masą i zwiń w ruloniki. Udekoruj stopioną czekoladą.
Tuż przed podaniem polej naleśniki koniakiem i podpal. Po zgaszeniu, przybierz je owocami i melisą.Źródło: Telemax