Płaty wiejskiego śledzia z cebulką, ziemniakami i jogurtem.

Płaty wiejskiego śledzia z cebulką, ziemniakami i jogurtem.
> 1-2 os.
> 30 min
łatwe
tanie
Płaty śledzi podane z jogurtem, cebulką i ziemniakami. Pyszne danie na upalne dni.

Składniki

  • wiejskie śledzie marynowane z cebulką 4 szt.
  • Jogurt naturalny
  • ziemniaki młode 10 szt.
  • Sól
  • bazylia do dekoracji

Przygotowanie

  1. Obrane, wymyte ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie do ich miękkości. Płaty śledzi podajemy z jogurtem, cebulką i ugotowanymi ziemniakami. Pyszne danie na upalne dni.

    Smacznego!!!

Komentarze do przepisu (4)

SlodkoSlodka83 07 sierpnia 2019
Lubię od czasu do czasu taki zestaw zjeść :-)
Docherro 07 sierpnia 2019
Uwielbiam,pyszności:)
fafiatko 07 sierpnia 2019
Pyszne polaczenie!
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • wiejskie śledzie marynowane z cebulką 4 szt.
  • Jogurt naturalny
  • ziemniaki młode 10 szt.
  • Sól
  • bazylia do dekoracji
Składniki