Płaty dorsza pod kurkami.

Płaty dorsza pod kurkami.
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: Docherro
Aromatyczne i prawie dietetyczne danie.Kurki świetnie się sprawdziły w rybie,bardzo polecam:)

Składniki

  • dorsz płaty 60dkg
  • kurki 40dkg
  • Cebula
  • tymianek świeży garść
  • pieprz ziołowy do posypania ryby
  • masło 1/2 koski
  • sól i pieprz do kurek

Przygotowanie

  1. Umyte kurki dać na patelnię do pokrojonej w kostkę i podsmażonej na 1/4 kostki masła cebuli.Usmażyć do miękkości grzybków.

    Doprawić do smaku solą i pieprzem.

    Osobno płaty dorsza posypać solą,pieprzem cytrynowym i tymiankiem.
    Blaszkę natłuścić masłem,poukładać płaty ryby i na wierzch na każdy płat dać cieńki plasterek masła.

    zapiekać w 180st około 15 min.
    Pod koniec wyłożyć na rybę usmażone kurki i zapiec przez 10-15 min.

    Podawać z pieczywem lub ziemniakami.

  2. Smacznego życzę!

Komentarze do przepisu (10)

ciacho50 13 września 2017
Danusiu pyszne i narobiłaś mi moja droga ochoty na to danie :)
izek 13 września 2017
Znowu kurki! A ja do lasu wybieram się dopiero w weekend! Pyszniee:)
Nevermore 13 września 2017
Rybka :)) Mniam, pychotka :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • dorsz płaty 60dkg
  • kurki 40dkg
  • Cebula
  • tymianek świeży garść
  • pieprz ziołowy do posypania ryby
  • masło 1/2 koski
  • sól i pieprz do kurek
Składniki