Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, aromatycznie i soczyste danie. Idealne na niedzielny obiad.
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 20
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 132
Świąteczne smakołyki!
Odsłon: 184
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 358
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 20
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 132
Świąteczne smakołyki!
Odsłon: 184
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 358
Składniki
Mięso kroimy w około centymetrowe plastry. Dodajemy przyprawy i dokładnie obtaczamy w nich mięso.
Kapustę kroimy w plastry, a następnie każdy plaster na pół. Naczynie żaroodporne smarujemy 1 łyżeczką masła. W tak przygotowanym naczyniu układamy na przemian plastrami mięso i kapustę.
Na wierzchu przekładańca mięsno - kapuścianego układamy pokrojone w plastry masło.
Tak przygotowane mięso z kapustą przykrywamy i pieczemy w piekarniku nagrzanym do temp. 200'C przez około 60-70 minut. Podajemy zaraz po upieczeniu z ziemniaczkami posypanymi koperkiem. Smacznego !!!