Plastry schabu duszone z cebulą.

Plastry schabu duszone z cebulą.
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
tanie
Duszone plastry schabu z ziołami i cebulą.

Składniki

Przygotowanie

  1. Doprawione przyprawą do mięs plastry schaby smażymy na rozgrzanym smalcu na rumiany kolor z obydwu stron. Jeżeli kawałki schabu będą rumiane dodajemy doprawioną solą i ziołowym pieprzem, pokrojoną w pół plastry cebulę.

  2. Dusimy na małym ogniu pod przykryciem do zmiękczenia cebuli. Dusimy do miękkości schabu. Jeżeli mięso jest miękkie, kończymy duszenie.

  3. Podajemy z ostrymi papryczkami marynowanymi, pieczywem, kaszą, makaronem lub ziemniakami.

    Smacznego!!!

Komentarze do przepisu (1)

SlodkoSlodka83 16 lipca 2018
Swojsko i smacznie :-)
Składniki
Składniki