Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś polecają się na obiad pyszne delikatne i bardzo mięciutkie plastry łopatki w ciemnym sosie z dodatkiem suszonych warzyw, przepis czeka już na was na blogu pod nazwą kuchnia domowa agi
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 50
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 250
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 50
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 250
Składniki
Łopatkę pokroić na plastry obsypać przyprawą i wlać dwie łyżki oleju, całość wmasować w plastry odstawić na 15 minut aby mięso odpoczęło, po wyznaczonym czasie plastry obsmażyć z obu stron na rumiany kolor
Do podsmażonego mięsa wlać najpierw dwie szklanki wody oraz wsypać suszone warzywa i dusić do czasu jej wyparowania, po tym czasie kolejny raz wlać szklankę wody i dusić pod przykryciem do miękkości mięsa, na koniec w pół szklanki wody rozrobić łyżkę sosu ciemnego i zagotować do czasu jego zgęstnienia