Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Banalne, ale bardzo smaczne. Polecam tym, którym chwilowo brak pomysłu na podanie ziemniaków.
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 38
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 129
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 120
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 117
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 38
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 129
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 120
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 117
Składniki
Ziemniaki obieramy, kroimy w plasterki (ok.4 mm). Na blat wykładamy ręcznik kuchenny. Wysypujemy ziemniaki i podsuszamy ręcznikiem.
Rozgrzewamy patelnię (typu wok), wlewamy 3 łyżki oliwy, dodajemy ziemniaki. Smażymy na średnim ogniu, przykrywamy pokrywą. Co jakiś czas mieszamy.
Paprykę oczyszczamy z nasion i kroimy w paski. Dodajemy do ziemniaków w momencie, gdy zaczną się trochę rumienić i zmniejszamy ogień. Solimy , pieprzymy do smaku.
Smażymy dalej, co jakiś czas mieszając do miękkości.
Smacznego!