Placuszki z selera

Placuszki z selera
> 3-4 os.
> 15 min
średnie
przystępne
avatar Autor: Maudie
Dla miłośników selera,łatwe,aromatyczne placki

Składniki

  • seler, 1 średni
  • jajka, 4
  • Mąka pszenna, 4 łyżki
  • cebula, 1-2
  • kwaśna śmietana 12% lub 18%, 1/2 szklanki + do polania upieczonych placków
  • papryka słodka suszona, ok 1 łyżeczki
  • natka pietruszki suszona lub świeża, ok1-2 łyżeczki
  • olej, do smażenia
  • sól, do smaku

Przygotowanie

  1. Seler oczyścić,obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.Cebulę posiekać drobno.

  2. Do startego selera dodać cebulę,jajka,1/2 szklanki śmietany,mąkę,paprykę i pietruszkę.Wymieszać dokładnie i doprawić solą.Rozgrzać na patelni olej i nakładać łyżką małe placki.Piec na złoty kolor a po upieczeniu na każdy placek nałożyć kleks kwaśnej śmietany,smacznego

Komentarze do przepisu (4)

mala_black 04 stycznia 2013
Ciekawy przepis ,jadłam inaczej robiony ,obgotowany ,pokrojony w lastry ,panierowany i smażony ,ten przepis do... Czytaj całość »
Ciekawy przepis ,jadłam inaczej robiony ,obgotowany ,pokrojony w lastry ,panierowany i smażony ,ten przepis do wypróbowania ,lubię seler pod kazdą postacią 5-ka
Konto usunięte 04 stycznia 2013
Koniecznie do wypróbowania.
Konto usunięte 04 stycznia 2013
Maudie, właśnie przepis został podyktowany mojej Mamuśce (wielkiej entuzjastce selera) będzie miała jutro na... Czytaj całość »
Maudie, właśnie przepis został podyktowany mojej Mamuśce (wielkiej entuzjastce selera) będzie miała jutro na obiadek :))
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • seler, 1 średni
  • jajka, 4
  • Mąka pszenna, 4 łyżki
  • cebula, 1-2
  • kwaśna śmietana 12% lub 18%, 1/2 szklanki + do polania upieczonych placków
  • papryka słodka suszona, ok 1 łyżeczki
  • natka pietruszki suszona lub świeża, ok1-2 łyżeczki
  • olej, do smażenia
  • sól, do smaku
Składniki