Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placuszki wyszły przepyszne,chrupiące i delikatne w smaku.Po prostu rozpływają się w ustach,bardzo polecam:)
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 329
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 70
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 115
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 329
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 70
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 115
Składniki
Rzodkiewkę,marchew,seler cukinię zetrzeć na grubych oczkach tarki. Cebulkę drobno pokroić. Wszystkie składniki nasolić i zostawić by puściły soki. Odcedzić nadmiar puszczonej wody,dodać dwa jajka .Doprawić do smaku pieprzem i ewentualnie solą.
Dodać 3-4 łyżki mąki,ma być dość gęsta konsystencja. Łyżką kłaść na rozgrzany tłuszcz placuszki i smażyć z dwóch stron na złoty kolor.
Smacznego życzę!