Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20244
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 156
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 2152
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20244
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 156
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 2152
Składniki
Pierś z kurczaka należy pokroić w kostkę, posypać przyprawami i zostawić, na około 10 min ( w zależności od czasu posiadanego). Następnie nalezy zetrzeć pieczarki na tarce z małymi oczkami i dodać do mięsa. Po uczynieniu tych dwóch czynności do mięsa należy dodać 2 łyżki mąki oraz dwa jajka i wymieszać. Odstawić na 5 min. Wstawić patelnie i rozgrzać olej. dużą łyżką należy kłaść tak przygotowane mięso na rozgrzana patelnie formując małe placuszki. Najlepiej podawać z sosem pieczarkowym i ziemniakami