Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na cukinie w pełni, a więc zapraszamy do wypróbowania przepisu na pyszne placki z dodatkiem twarogu. Po prostu pycha!
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 575
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 39
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 73
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 35
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 339
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 575
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 39
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 73
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 35
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 339
Składniki
Cukinie obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach, dodajemy pół łyżeczki soli, mieszamy, następnie odstawiany na 15 minut. Po tym czasie odsączamy nadmiar wody na sitku Do cukinii dodajemy jajka, mąkę, twaróg (rozdrobniony widelcem) oraz przyprawy, całość mieszamy
Smażymy na patelni z rozgrzanym olejem, kilka minut z każdej strony (do uzyskania złocistego koloru) Po usmażeniu przekładamy placki na ręcznik papierowy w celu odsączenia nadmiaru tłuszczu