Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rekomendacja do dzisiejszego przepisu: Zrób z podwójnej porcji! Nie mogłam się od tych pysznych i delikatnych placuszków oderwać, są rewelacyjne. Te pyszne placuszki z cukinii robi się bardzo szybko a jeszcze szybciej znikają z talerza. Dodatek pieprzu kajeńskiego dodaje im wspaniałego smaku. Wystarczy mala szczypta.
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 727
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 145
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 85
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 727
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 145
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 85
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Składniki
Cukinie umyc, odciąć z niej końcówki i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Starta cukinie posolić, dobrze wymieszać i odstawić na sicie, aby odciekł z niej sok.
Do odciśniętej z soku cukinii dodać starta cebule i czosnek, posiekany koperek, jajka, kasze i doprawić pieprzem. Całość dobrze wymieszać. Placuszki smażyć na zloty kolor, z obu stron na gorącym oleju. Smacznego!