Placuszki z cukinii

Placuszki z cukinii
> 5-6 os.
> 30 min
łatwe
tanie
avatar Autor: justynac97
Nic nie może się zmarnować! Wnętrze cukinii, które zostało wyjęte w przepisie "Cukinia faszerowana warzywami" dostaje główną rolę w tym daniu :)

Składniki

Przygotowanie

  1. Wnętrze cukinii zetrzyj na tarce o dużych oczkach i wsyp do miski.

  2. Dodaj 2 cebule pokrojone w kostkę.

  3. Następnie wsyp 2 szkl. mąki, dodaj 3 jajka, 1 szkl. mleka., sól, pieprz.

  4. Wymieszaj wszystkie składniki i smaż placuszki na rozgrzanym oleju.

  5. Każdą porcję przypraw solą i ziołami prowansalskimi. Placki wykładamy na talerz nakryty papierowym ręcznikiem.

    - Podawaj z sosem czosnkowym:
    wymieszaj 1 jogurt naturalny (ok. 400g), 2 łyżki majonezu i 5 ząbków czosnku przeciśniętych przez praskę, przypraw solą i ziołami prowansalskimi :)

Komentarze do przepisu (1)

Maudie 05 stycznia 2018
Super smacznie zagospodarowane wnętrze cukinii:)Placuszki wyszły świetnie:)
Składniki
Składniki