Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nic nie może się zmarnować! Wnętrze cukinii, które zostało wyjęte w przepisie "Cukinia faszerowana warzywami" dostaje główną rolę w tym daniu :)
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 27
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 38
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 90
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 292
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 27
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 38
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 90
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 292
Składniki
Wnętrze cukinii zetrzyj na tarce o dużych oczkach i wsyp do miski.
Dodaj 2 cebule pokrojone w kostkę.
Następnie wsyp 2 szkl. mąki, dodaj 3 jajka, 1 szkl. mleka., sól, pieprz.
Wymieszaj wszystkie składniki i smaż placuszki na rozgrzanym oleju.
Każdą porcję przypraw solą i ziołami prowansalskimi. Placki wykładamy na talerz nakryty papierowym ręcznikiem. - Podawaj z sosem czosnkowym: wymieszaj 1 jogurt naturalny (ok. 400g), 2 łyżki majonezu i 5 ząbków czosnku przeciśniętych przez praskę, przypraw solą i ziołami prowansalskimi :)