Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36052
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 180
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 315
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 384
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36052
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 180
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 315
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 384
Składniki
Banana pokroić na plasterki. Żółtko oddzielić od białka. Białko ubić na pianę. Mąkę wymieszać wraz z proszkiem do pieczenia, dodać cukier, jogurt, żółtko i całość zmiksować. Następnie dodać pianę z białek oraz pokrojonego banana. Delikatnie wymieszać. Za pomocą łyżki nakładać ciasto na rozgrzany olej. Smażyć z obu stron.
Smażymy na małym ogniu, placuszki ładnie wyrosną. Podawać z ulubioną konfiturą. Przeliczone kalorie u mnie na blogu.