Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Placuszki rybne"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27469
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 162
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 188
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1200
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27469
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 162
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 188
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1200
Składniki
Ryby rozmroź, pokrój na małe kawałki. Przełóż do miski, oprósz przyprawą do ryb i wstaw do lodówki na pół godziny. Przygotuj ciasto biszkoptowe. Białka oddziel od żółtek, ubij na sztywno ze szczyptą soli. Wlej żółtka, zmiksuj. Miksując, syp porcjami mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Możesz dodać do ciasta trochę ziół, np. tymianku, oregano lub posiekanej natki.
Kawałki ryby zanurzaj w cieście. Kładź na rozgrzany olej i smaż z obu stron na złoty kolor.
Porcje 10 Przygot. 60 min Cena 0,90 zł Kalorie 360 kcalŹródło: Takie jest życie