Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejny przepis, który powstał spontanicznie pewnego słonecznego poranka. Jak szybko został zrealizowany, tak szybko danie zniknęło z talerzy, a zdjęcie, które go promuje, powstało dosłownie w ostatnim momencie. Zapraszam do przetestowania receptury w okolicznościach, kiedy będziecie mieli czas - ze względu na fakt, że ciasto jest bardzo delikatne i nie da się go przerzucać tak swobodnie, jak zwykłych racuchów. Warto się jednak natrudzić, bo placuszki rozpływają się w ustach.
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 563
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 34
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 68
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 32
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 330
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 563
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 34
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 68
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 32
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 330
Składniki
Do miski wlać mleko, śmietankę, wbić jaja i wsypać wszystkie sypkie składniki, wymieszać rózgą na jednolitą masę. Dodać owoce i delikatnie połączyć, uważając, aby nie zgnieść borówek.
Smażyć na niewielkiej ilości rozgrzanego oleju z obu stron na złoty kolor.
Uwaga: ciasto jest lejące, do tego podgrzane owoce puszczają sok i trzeba je przewracać bardzo delikatnie, najlepiej za pomocą dwóch szpatułek. Lekko przestudzone placuszki posypać przesianym cukrem pudrem i serwować solo lub ze szklanką zimnego mleka.