Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Placuszki cukiniowo-kalafiorowe"
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 269
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 139
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 415
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 269
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 139
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 415
Składniki
Cukinię myję i ścieram na tarce o dużych oczkach. Odstawiam na kilka minut i odciskam nadmiar wody. Kalafior myję i drobno kroję. Szczypiorek i oregano opłukuję, siekam.
Warzywa i zieleninę łączę z mąką oraz jajkiem. Mieszam, doprawiam solą i pieprzem.
Formuję łyżką małe placuszki, smażę je z obu stron na złoty kolor na rozgrzanym oleju. Osączam z tłuszczu na papierowym ręczniku.
35 min • Porcja 190 kcal • Przepis na 4 porcje
Katarzyna Muras ze SkierniewicŹródło: Kobieta i życie