Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Placki ziemniaczane ze szpinakiem"
Polecam.
Odsłon: 1162
Polecam.
Odsłon: 239
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 38
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 291
Polecam.
Odsłon: 1162
Polecam.
Odsłon: 239
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 38
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 291
Składniki
Cebulę i ziemniaki obierz. Następnie zetrzyj na tarce z dużymi oczkami. Starte ziemniaki i cebulę wymieszaj z mąką i jednym jajkiem. Dodaj sól, pieprz, majeranek i koperek. Wszystko dokładnie wymieszaj.
Na patelni rozgrzej olej i usmaż placki z każdej strony na złoty kolor. Wstaw je do ciepłego piekarnika, aby nie ostygły.
W tym czasie umyj szpinak, odetnij końcówki i przełóż go do rondelka. Dodaj masło i przeciśnięty przez praskę czosnek. Resztę jajek roztrzep z mlekiem, solą oraz pieprzem. Wlej do szpinaku. Całość dokładnie wymieszaj i chwilę podsmaż.
Gorącą masę szpinakową wyłóż na placki ziemniaczane, udekoruj kleksem śmietany i podawaj.Źródło: Na żywo