Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Placki ziemniaczane z szynką"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 35
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 202
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 35
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 202
Składniki
Przepis przysłała Katarzyna Kosmala z Czarnolasu.
Ziemniaki obierz, umyj, zetrzyj na tarce o małych oczkach. Masę ułóż na sitku, odstaw na chwilę, by nadmiar płynu odciekł.
Masę ziemniaczaną włóż do miski, wbij jajka, wsyp mąkę ziemniaczaną, posyp solą i pieprzem. Wędlinę pokrój w drobną kostkę, dodaj do ziemniaków, dokładnie wymieszaj.
Olej rozgrzej na patelni, łyżką wlewaj porcje masy, usmaż placki z obydwu stron na złoty kolor.Źródło: Chwila dla Ciebie