Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sos mocno zmodyfikowany.
Najprostszy sposób na wykorzystanie warzyw pozostałych bo ugotowaniu wywaru w...
Odsłon: 59
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2271
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 266
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1614
Najprostszy sposób na wykorzystanie warzyw pozostałych bo ugotowaniu wywaru w...
Odsłon: 59
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2271
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 266
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1614
Składniki
Sos: Mięso mielone z cebulą (piórka) podsmażyć na smalcu, przyprawić sola, pieprzem, ostrą papryką, zalać niewielką ilością wody, dusić pod przykryciem przez 15 minut. Dodać pokrojone pieczarki (plasterki) i ogórki konserwowe (kostka). Jeżeli jest taka potrzeba uzupełnić wodę, tak aby warzywa były przykryte, dodać przecier pomidorowy i liście laurowe. Całość dusić jeszcze przez chwilę. W tym czasie sporządzić zawiesinę z mąki i śmietany, zagęścić nią sos i doprowadzić do wrzenia. Placki ziemniaczane: Surowe ziemniaki utrzeć na tarce (połowę na grubych oczkach, połowę na drobnych) dodać cebulę pokrojoną w kostkę, mąkę, jajka, przyprawy. Wszystko razem wymieszać na jednolitą masę. Placki smażyć na rozgrzanym oleju, tak aby miały złoty kolor. Placki podawać polane sosem, posypane tartym żółtym serem.
Smacznego :)