Placki ziemniaczane z rzodkiewką

Placki ziemniaczane z rzodkiewką
> 5-6 os.
> 60 min
łatwe
tanie
Są wyborne i super smakują.

Składniki

  • Składniki:
  • Ziemniaki 1 kg
  • Natka pietruszki posiekana 3 łyżki
  • Rzodkiewka 1 pęczek
  • Twarożek naturalny 1 kubek
  • Jajka 2 szt.
  • Sól i pieprz do smaku
  • Bułka tarta 4 łyżki
  • Mąka pszenna 1 łyżka
  • Olej do smażenia

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Ziemniaki obrać, zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, wbić jajka, dodać natkę pietruszki, bułkę tartą. Wymieszać z twarożkiem, startą rzodkiewką, mąką, doprawić do smaku. Dokładnie wymieszać, smażyć placuszki na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Następnie odsączyć na ręczniku papierowym i podawać z kwaśną śmietaną.

Komentarze do przepisu (1)

ElMar 25 stycznia 2019
Ciekawie wyglądają:)
Składniki
  • Składniki:
  • Ziemniaki 1 kg
  • Natka pietruszki posiekana 3 łyżki
  • Rzodkiewka 1 pęczek
  • Twarożek naturalny 1 kubek
  • Jajka 2 szt.
  • Sól i pieprz do smaku
  • Bułka tarta 4 łyżki
  • Mąka pszenna 1 łyżka
  • Olej do smażenia
Składniki