Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty przepis na placki ziemniaczane na obiad.
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 145
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 145
Składniki
Wykonanie: Obrane ziemniaki, cebulę zetrzeć na grubej tarce, dodać pokrojonego w drobną kostkę pomidora ze skórką i posiekanym szczypiorkiem. Następnie wbić jajko, wsypać mąkę, doprawić do smaku ziołami, solą i pieprzem, wymieszać dokładnie. Na patelni rozgrzać olej, smażyć cienkie placuszki z obu stron na złoto. Po usmażeniu odsączyć na ręczniku papierowym , podawać z dodatkiem kwaśnej śmietany lekko posolonej.