Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniały dodatek do placków ziemniaczanych. Smakują wybornie.
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 304
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 398
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 588
Polecam.
Odsłon: 866
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 304
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 398
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 588
Polecam.
Odsłon: 866
Składniki
Wykonanie pasty z brokuł: Brokuł podzielić na różyczki, włożyć do garnka i gotować przez 10 minut. Następnie odsączyć na sicie. Po czym zmiksować z pozostałymi składnikami, przyprawić do smaku, jeszcze raz dokładnie wymieszać i wstawić do lodówki. Wykonanie placków: Ziemniaki obrać, zetrzeć razem z cebulą, dodać jajka, mąkę, bułkę tartą i dokładnie wymieszać. Przyprawić do smaku solą i pieprzem i jeszcze raz dokładnie wymieszać. Kłaść łyżką ciasto ziemniaczane na dobrze rozgrzaną patelnię i smażyć z obu stron na złoty kolor. Po usmażeniu dobrze odsączyć na ręczniku papierowym, posmarować przygotowana pastą brokułową i podawać. SMACZNEGO.