Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placki dzięki marchewce są smaczniejsze, a sosik z grzybów leśnych sprawia że danie jest pełniejsze ;)
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 135
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 397
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 438
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 135
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 397
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 438
Składniki
Ziemniaki, cebulę, czosnek i marchew ścieramy, dodajemy, sól, pieprz, jajko, mąkę i pieczemy placki.
Do rondelka dajemy odrobinę masła na to cebulę i czosnek, gdy cebula się zeszkli dodajemy mrożonkę Zupy grzybowej, dodajemy liść laurowy, ziele angielskie, kolendrę, kmin, lubczyk, pieprz, tymianek, podlewamy odrobiną wody i dusimy, co jakiś czas mieszając. Po 10 minutach dodajemy śmietanę z jogurtem, gdy sos nam się trochę zredukuje, dodajemy sól i sok z cytryny. Na koniec dodajemy odrobinę wody z mąką ziemniaczaną. Podajemy z plackami