Placki ziemniaczane z koperkiem i dodatkiem żółtego sera

Przepis dnia 2010-07-11
Placki ziemniaczane z koperkiem i dodatkiem żółtego sera
> 3-4 os.
> 30 min
średnie
przystępne
avatar Autor: smallangel
Niezbyt tradycyjne, a jakie pyszne. Rewelacyjny smak...

Składniki

Przygotowanie

  1. Ziemniaczki zetrzeć, odczekać chwilę, poczekać aż puszczą sok, odcedzić, zostawić znowu na jakiś czas i czynność powtórzyć. Potem do tego pokrojona w kosteczkę cebula, starty żółty ser i skrojony koperek. Do tego mąka, vegeta i pieprz. Vegety ok 2 łyżki, ale to tak na oko :)

  2. Usmażyć, można jeść same w sobie, z keczupem, z sosami... jak kto woli. Ja lubię najbardziej bez niczego :) Ja placki po usmażeniu odkładam na jakiś czas na papierowy ręcznik... by wsiąkł w niego nadmiar tłuszczu.

Komentarze do przepisu (13)

Brzoskwinka 05 lipca 2010
Od dziecka lubię takie placki (z koperkiem jeszcze nie jadłam). Pychota.
wioleta333 06 lipca 2010
mniammmmm...
anetalive 06 lipca 2010
Super przepis ma ocene 5 ;D
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki