Placki ziemniaczane z gulaszem

Placki ziemniaczane z gulaszem
> 5-6 os.
> 60 min
średnie
przystępne
Łatwe w przygotowaniu.

Składniki

Przygotowanie

  1. Mięso kroimy w kostkę, podsmażamy na odrobinie oleju. Gdy mięsko jest już podsmażone dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę nadal smażąc dotąd aż cebula nie zmięknie i się zarumieni.

  2. Następnie dodajemy kminek, ziele angielskie, liście laurowe, kostkę bulionową oraz paprykę (wszystkie). Zalewamy wszystko wodą i gotujemy dotąd aż mięsko będzie miękkie.

  3. Następnie mieszamy mąkę ze śmietaną i odrobiną wody - wlewamy do gulaszu i zagotowujemy. Doprawiamy magii, solą i pieprzem.

  4. SMACZNEGO!

Komentarze do przepisu (14)

madziulka1201 15 października 2010
Apetyczne i fajne zdjecie :)
wiola1100 15 października 2010
pyszności uwielbiam takie placki aż czujei ch zapach jak patrzę na to zdjecie
Konto usunięte 15 października 2010
U nas to się nazywa Placek po Bytomsku
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki