Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mój wymyślony przepis, placki wyszły wspaniale, są smaczne i aromatyczne.
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 35
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 104
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 35
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 104
Składniki
Wykonanie: Marchewkę obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach, i udusić na maśle z dodatkiem posiekanego bardzo drobno czosnku. Ziemniaki, cebulę obrać, zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, pozbyć się nadmiaru soku, dodać mąkę, jajko, bułkę tartą i przestudzona podsmażona marchewkę. Wszystko dokładnie wymieszać, doprawić do smaku i na koniec dodać przyprawę do gyrosa.
Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoto. Podawać z kwaśna śmietaną.