Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kto nie lubi placków ziemniaczanych?Chyba wszyscy lubimy,a dodatek papryk urozmaicił ich smak.Sos z rzodkiewek i koperku świetnie spasował z placuszkami:)
Kotlety jajeczno-pieczarkowe powstały w chwili, gdy miałam w kuchni pieczarki...
Odsłon: 98
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 14
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 185
Szukasz orzeźwiającej, a zarazem lekkiej przekąski? Nasze roladki z ogórka to...
Odsłon: 1488
Kotlety jajeczno-pieczarkowe powstały w chwili, gdy miałam w kuchni pieczarki...
Odsłon: 98
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 14
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 185
Szukasz orzeźwiającej, a zarazem lekkiej przekąski? Nasze roladki z ogórka to...
Odsłon: 1488
Składniki
Obrane ziemniaki ,papryki i cebulę zetrzeć na grubych oczkach tarki. Dodać mąkę,jajko,pieprz i sól,wymieszać.
Na rozgrzany tłuszcz kłaść łyżką masę ziemniaczaną,lekko spłaszczyć i smażyć z obu stron placuszki na złoty kolor.Odsączyć na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu. Podawać z sosem z rzodkiewek. Rzodkiewki ścieramy na grubych oczkach tarki,dodać koperek,sól,pieprz i śmietanę.Zrobić przed samym podaniem do placuszków. Smacznego życzę!