Placki ziemniaczane z chrzanem i ziołami

Placki ziemniaczane z chrzanem i ziołami
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
Całkowicie nowe wydanie tradycyjnych placków ziemniaczanych.

Składniki

  • Ziemniaki 5-6 szt.
  • Jajka 2 szt.
  • Mąka pszenna 4-5 łyżek
  • Szczypiorek 1 pęczek
  • Pietruszka natka 1 pęczek
  • Koperek 1 pęczek
  • Chrzan 3 łyżki
  • Sól
  • Pieprz
  • Olej rzepakowy

Przygotowanie

  1. Pietruszkę, koperek i szczypiorek umyć i posiekać.

  2. Ziemniaki obrać, umyć i zetrzeć na drobnej tarce. Wbić jajka, dodać mąkę pszenną, pietruszkę, koperek, szczypiorek i chrzan.

  3. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Doprawić solą i pieprzem.

  4. Placki ziemniaczane smażyć na rozgrzanym ogniu, z każdej strony przez ok. 5min.

  5. Gotowe placki przełożyć na ręcznik papierowy, aby odsączyć tłuszcz.

  6. Placki podawać z kwaśną śmietaną i pieczarkami podsmażonymi na maśle.

    Smacznego !!!

Komentarze do przepisu (3)

GREGORHSPEED 31 maja 2016
Ciekawym smaku <3 Brzmi przesmacznie :)
Futka 01 czerwca 2016
Przepyszne placuszki. Świetne połączenie <3
zabecka 14 czerwca 2016
Mmmm! Bardzo apetyczne:)
Składniki
  • Ziemniaki 5-6 szt.
  • Jajka 2 szt.
  • Mąka pszenna 4-5 łyżek
  • Szczypiorek 1 pęczek
  • Pietruszka natka 1 pęczek
  • Koperek 1 pęczek
  • Chrzan 3 łyżki
  • Sól
  • Pieprz
  • Olej rzepakowy
Składniki