Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Całkowicie nowe wydanie tradycyjnych placków ziemniaczanych.
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 317
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 470
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 317
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 470
Składniki
Pietruszkę, koperek i szczypiorek umyć i posiekać.
Ziemniaki obrać, umyć i zetrzeć na drobnej tarce. Wbić jajka, dodać mąkę pszenną, pietruszkę, koperek, szczypiorek i chrzan.
Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Doprawić solą i pieprzem.
Placki ziemniaczane smażyć na rozgrzanym ogniu, z każdej strony przez ok. 5min.
Gotowe placki przełożyć na ręcznik papierowy, aby odsączyć tłuszcz.
Placki podawać z kwaśną śmietaną i pieczarkami podsmażonymi na maśle. Smacznego !!!