Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Placki ziemniaczane z cebulą"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 35
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 54
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 66
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 60
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 35
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 54
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 66
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 60
Składniki
Cebule i ziemniaki obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach, odstawić na pół godziny. Gdy ziemniaki puszczą sok, płyn odlać, a z dna naczynia zeskrobać biały osad, czyli skrobię.
Odciśnięte ziemniaki wymieszać ze skrobią, mąką i z rozkłóconymi jajkami, doprawić na ostro solą i pieprzem. Ciasto kłaść łyżką na dobrze rozgrzanym tłuszczu, smażyć na złoto z każdej strony.
Usmażone placki odsączyć z tłuszczu na ręczniku papierowym. Najlepiej smakują na ciepło. Podawaj je zamiast ziemniaków do obiadu.
ok. 45 minut
Do ciasta możesz dodać też tarty żółty ser. Nakładaj ciasto na patelnię cienką warstwą – placki będą bardzo chrupkie.Źródło: Twoje Imperium