Placki ziemniaczane po zbójnicku.

Placki ziemniaczane po zbójnicku.
> > 6 os.
> > 60 min
łatwe
przystępne
Przepis bardzo prosty a ile radości przy jedzeniu.

Składniki

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Ziemniaki z cebulą obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach i wymieszać z resztą składników.Na patelni rozgrzać olej i kłaść porcje placków wielkości talerzyka deserowego.

  2. Smażyć na ostrym ogniu do zrumienienia z obu stron i przekładać rozdrobnioną rybą z konserwy.

Komentarze do przepisu (3)

Malwa55 20 września 2016
Placki powinny być chrupiące ,a te wyglądaja na niedosmażone.Moze komus to danie bedzie smakowało ale placek... Czytaj całość »
Placki powinny być chrupiące ,a te wyglądaja na niedosmażone.Moze komus to danie bedzie smakowało ale placek po zbojnicku z ryba z konserwy?
Konto usunięte 20 września 2016
profanacja placka po zbójnicku.
embepe13 20 września 2016
A czemu "po zbójnicku"? Znaczy rybkę trzeba narzędziem zbójnickim (np ciupagą) zdobyć? :)
Składniki
Składniki