Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Placki ziemniaczane jak pizza"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 730
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 148
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 85
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 730
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 148
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 85
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Składniki
Ziemniaki i cebulę zetrzeć na tarce, odsączyć, wymieszać z jajkiem, przyprawami, mąką i skrobią. Z ciasta smażyć placuszki.
Placki, po odsączeniu z nadmiaru tłuszczu np. na ręczniku papierowym, przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, rozłożyć na placuszkach, posypać pokrojonymi w kosteczkę papryką, pieczarkami, utartym serem i paseczkami boczku. Zapiekać 5-10 minut w 180°C.
ok. 50 minut
By placki były chrupiące, muszą być smażone na dobrze rozgrzanym tłuszczu. Najlepiej na patelni teflonowej albo ceramicznej.Źródło: Twoje Imperium