Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 12-03-2020
Placki ziemniaczane faszerowane pieczarkami to bardzo smaczna odmiana tradycyjnych placków ziemniaczanych. Nadzienie świetnie komponuje smakowo z ziemniakami. Moje placki rozeszły się w oka mgnieniu po usmażeniu. Wiadomo, najsmaczniejsze są ciepłe. Podałam je z surówką z kapusty pekińskiej, bo akurat na taką miałam składniki w lodówce. Smażyłam placki na mniejszym ogniu. Z tych ilości składników co podałam w przepisie wyszło mi 10 większych placków
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32546
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 40
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 66
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 907
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 326
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32546
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 40
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 66
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 907
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 326
Składniki
Przygotowałam ciasto Ziemniaki i cebulę starłam na tarce o drobnych oczkach i odstawiłam by puściły sok. Po ok. 1 godzinie odlałam sok pozostawiając w misce powstałą skrobię. Dodałam łyżeczkę soli, oprószyłam pieprzami, wbiłam jajko i dodałam mąkę. Wymieszałam ciasto.
Przygotowałam pieczarki Pieczarki starłam na tarce o grubych oczkach, cebulę pokroiłam w kostkę. Cebulę zeszkliłam na dwóch łyżkach oleju i dodałam pieczarki. Posoliłam i smażyłam aż zmniejszą swoją objętość.
Usmażyłam placki Na dużej patelni rozgrzałam olej i łyżką nakładałam cienko masę ziemniaczaną, na to nakładałam warstwę pieczarek i całość przykrywałam drugą cienką warstwą masy ziemniaczanej. Smażyłam do zarumienienia się na złoto brązowy kolor z jednej i drugiej strony.