Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis znaleziony w starym zeszycie z przepisami i nigdy jeszcze nie wypróbowany. Jest w nich kiełbasa i kolendra natka z pietruszki. Czy te składniki przyczyniają się do tego że są „chińskie”?Ciekawy smak inny nie taki sam.
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 21
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 574
Filet z kurczaka na młodej kapuście to prawdziwa uczta dla zmysłów, łącząca w...
Odsłon: 10555
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 21
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 574
Filet z kurczaka na młodej kapuście to prawdziwa uczta dla zmysłów, łącząca w...
Odsłon: 10555
Składniki
Obrane ziemniaki zetrzeć na tarce o drobnych oczkach odcisnąć z soku. .
Cebulę obrać, zetrzeć na tarce, na drobnych oczkach i dodać do startych ziemniaków.
Kiełbasę pokroić w drobniutką kostkę.
Do masy dodać : jajko, mąkę pszenną, kiełbasę czosnek przecisnięty przez praskę oraz przyprawy i dokładnie wymieszać na jednolitą masę.
Na patelnię wlać trochę oleju i go rozgrzać, a potem kłaść łyżką w małych odstępach masę ziemniaczaną i wyrównać powierzchnię na płasko. Smażyć placki z obu stron, na złoty kolor. Nadmiar tłuszczu odsączać z placków, za pomocą papierowych ręczników.