Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj prosty przepis na smaczne placki ziemniaczane. Polecam
miska, tarka, łyżka, patelnia,
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 46
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 736
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 91
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 210
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 46
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 736
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 91
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 210
Składniki
Ziemniaki obrać, opłukać zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Przełożyć na sitko aby pozbyć się wytwarzającego soku. Odcisnąć jeszcze dłonią i przełożyć do miski , do ziemniaków zetrzeć na tarce o małych oczkach cebulę, dodać jajka, sól i pieprz do smaku. Wymieszać. Na patelni rozgrzać olej , nakładać porcje masy i smażyć nieduże placki i nie za grube placki. Smażyć na złoty kolor z każdej strony. Placki odsączać na ręczniku papierowym. Smacznego
Placki gotowe do podania z gulaszem.