Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kto nie lubi placków ziemniaczanych przyznać się ! My uwielbiamy zwłaszcza z kwaśną śmietaną i cukrem.
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 24
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 538
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 766
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 40
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 24
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 538
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 766
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 40
Składniki
Ziemniaki obrać i umyć.
Zetrzeć na tarce do ziemniaków lub zmielić przez maszynkę (my uwielbiamy starte ręcznie całkiem inny smak).
Do startych ziemniaków dodać cebulę pokrojoną w drobną kostkę.
Następnie jajka,sól i pieprz.
Wszystko dokładnie wymieszać.
Na patelnię wlać olej i go rozgrzać, położyć 2 - 3 łyżki ciasta ziemniaczanego,
I smażyć z obu stron na złoty kolor.
Podawać kto z czym lubi.