Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Placki z serem"
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 191
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 156
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 11
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 191
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 156
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 11
Składniki
Mąkę przesiej do miseczki. Rodzynki namocz w gorącej wodzie. Żółtka oddziel od białek. Żółtko utrzyj z cukrem, sodą i solą. Dodaj pokruszony widelcem twaróg, następnie wymieszaj mikserem. Mąkę przesiej do masy, zmiksuj. Odsącz rodzynki, dodaj do ciasta.
Białka ubij na sztywną pianę ze szczyptą soli, delikatnie połącz z masą. Na patelni rozgrzej olej, nakładaj porcje ciasta. Smaż z obu stron po 4 minuty, aż placki staną się rumiane. Podawaj z cukrem, rodzynkami lub ze śmietaną.
CZAS: około 40 minutŹródło: Dobry Tydzień