Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Placki z płatkami owsianymi"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 724
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 143
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 83
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 606
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 724
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 143
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 83
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 606
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Składniki
Jajko roztrzepać, wymieszać z kefirem, wodą, dwiema łyżkami oliwy, przyprawić solą i pieprzem. Następnie dodać mąkę kukurydzianą, razową, płatki owsiane oraz zieleninę. Wymieszać wszystkie .
Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. Jeśli jest za gęste, można wlać nieco wody lub mleka. Ciasto odstawić na 15 minut, aby mąka napęczniała i połączyły się.
Rozgrzać na patelni olej, na gorący tłuszcz wlewać ciasto łyżką, formując z niego placuszki. Obsmażać je po kilka minut z każdej strony.
Placki serwować gorące z sosem pieczarkowym lub z gęstym jogurtem naturalnym i kiełkami, np. słonecznika lub rzodkiewki.
ok. 40 minutŹródło: Twoje Imperium