Placki z młodych ziemniaków

Placki z młodych ziemniaków
> > 6 os.
> 30 min
łatwe
tanie
avatar Autor: ciacho50
Dla mnie są najlepsze, delikatne, chrupiące, szybko się smażą i rozpływają w ustach.

Składniki

  • 500 g. obranych młodych ziemniaków
  • 1 surowe jajko
  • 4 kopiate łyżki mąki
  • sól i pieprz czarny do smaku
  • olej do smażenia

Przygotowanie

  1. Ziemniaki zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, dodać jajko, sól i pieprz. Na końcu mąkę.
    Ziemniaki puszczą sok. Nie odlewaj go i nie dodawaj więcej mąki.
    Należy smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron, aż się zarumienią.


    Nie dodaję dużo składników, aby zachowały swój smak.
    Zachęcam do zrobienie i zobaczysz, że się nie zawiedziesz.


    Smacznego.

Komentarze do przepisu (4)

Docherro 25 czerwca 2018
Mmmmm...no to narobiłaś mi smaku..pycha……:)
SlodkoSlodka83 25 czerwca 2018
Najlepsze :-)
Maudie 25 czerwca 2018
Super takie placuszki:)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 500 g. obranych młodych ziemniaków
  • 1 surowe jajko
  • 4 kopiate łyżki mąki
  • sól i pieprz czarny do smaku
  • olej do smażenia
Składniki