Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Placki z mięsem"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27454
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 157
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 180
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1177
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27454
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 157
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 180
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1177
Składniki
Ciasto: ziemniaki obierz, ugotuj w osolonej wodzie. Ostudź, zmiel. Dodaj jajka, mąkę ziemniaczaną i szczyptę soli, wyrób.
Farsz: cebulę posiekaj, zeszklij na oleju. Mięso zmiel z jajkami na twardo i cebulą. Przypraw do smaku.
Z ciasta uformuj wałek, pokrój na kawałki. Uformuj placuszki. Na połowie ułóż farsz, przykryj placuszkami, zlep. Usmaż na oleju na złoty kolor.
Przepis przysłała Dagmara Mokrzycka z Tarnowa</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie