Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak nie mam zupełnie weny na jakieś nowe danie to przeglądam moje zasoby w kuchni licząc na jakieś natchnienie ;) I tak pewnego razu mój wzrok padł na długo już nie wykorzystywaną puszkę kukurydzy. I tym sposobem upiekłam pyszne placuszki :)
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 475
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1289
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 49
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 346
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 475
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1289
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 49
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 346
Składniki
Wszystkie składniki mieszam dobrze ze sobą łyżką. Przyprawiam. Mąki dodaję tyle aby masa była odpowiednio zwięzła. Powinna być konsystencji ciasta na racuchy.
Na patelni rozgrzewam olej. Łyżką nabieram porcje ciasta i smażę małe placuszki po kilka minut z każdej strony.
Podaję z dużą ilością sałaty i sosem czosnkowym na bazie jogurtu greckiego