Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fajna mieszanka placków ziemniaczanych z racuchami. Pychota - warto spróbować!
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 62
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 24051
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 62
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 24051
Składniki
Ziemniaki dokładnie umyć, obrać. Zetrzeć na tarce o drobnych otworach, lekko odcisnąć. Jabłka obrać ze skórki i zetrzeć na tarce o drobnych otworach. Wymieszać ze startymi ziemniakami.
Dodać roztrzepane jajka, mąkę i szczyptę soli. Wymieszać. Na patelni rozgrzać olej. Łyżką kłaść porcje ciasta, lekko je spłaszczać. Smażyć z obu stron na rumiano. Pozostałe jabłka obrać, pokroić na kawałki, udusić z dodatkiem cukru.
Placki smarować twarożkiem i uduszonymi jabłkami, podawać składane po kilka sztuk.