Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetny dodatek do sosów , ale same też mogą być daniem głównym. Zawsze można wykorzystać ziemniaki , które nam zostały z obiadu.
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 39
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 62
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 33
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 107
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 39
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 62
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 33
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 107
Składniki
Ziemniaki obieram i gotuję na 'bardzo' miękko. Zlewam , nie osuszam i rozdrabniam tłuczkiem. Studzę. Szczypiorek i pietruszkę drobniutko siekam.
Do ziemniaków dodaję jajka, sól, pieprz, mąkę i szczypiorek z pietruszką. Wszystko miksuję na jednolitą masę.
Na patelni rozgrzewam olej , ciasto nakładam łyżką. Smażę z obu stron , przewracam na patelni tylko raz.