Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięcho na bok! Wchodzi cukinia i pomidor! Mistrzowskie połączenie <3 Ach! Parmezan! Parmezan…taki trójkącik…
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 173
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 201
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 173
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 201
Składniki
Cukinię ścieramy na tarce o dużych oczkach. Solimy, odstawiamy na pół godziny. Odcedzamy. Pomidory sparzamy, obieramy ze skóry. Usuwamy gniazda nasienne i kroimy w paski. Dodajemy do cukinii ze startym parmezanem oraz posiekaną cebulą. Wbijamy jajka, wsypujemy mąkę, mieszamy z ziołami, doprawiamy solą i smażymy na rumiano.